Anne Viljanen Kerava Muu tai Suomen Lähetysseuran valitsema kohde

Kymppi kylmiltään

Maaliskuussa osallistuin Palestiinamaratoniin yhdessä muiden suomalaisten, paikallisten ja eri puolilta maailmaa tulleiden ihmisten kanssa. Yhteensä meitä oli yli 7000! Juoksimme jotta oikeus vapaaseen liikkumiseen voisi toteutua. Minäkin juoksin 10 km, vaikka luulin etten kipuilevilla lonkilla enää pysty juoksemaan. Osallistu sinäkin juoksemalla, liikkumalla tai muuten vain maksamalla "osallistumismaksu" Lähetysseuran kumppanin, Defence for Children Internationalin työlle. Maratonmaksu oli 5-kymppiä, mutta kymppikin on hyvä :-). Tässä vähän tietoa: Miehitetyillä alueilla palestiinalaiset ovat sotaoikeuden alla. Tämä koskee myös 12-18 -vuotiaita lapsia, joiden parissa järjestö työskentelee. Vuosittain pidätetään 500-700 lasta. Syyte voi olla kivien heittely, sotilaan kunnian loukkaaminen tai vääränlainen facebook-päivitys. Suurimmassa osassa tapauksia sotaoikeus tuomitsee lapset syylliseksi. Lapsia haetaan kodeistaan yöllä, heitä kuljetetaan kädet ja silmät sidottuina, vanhempia ei saa tavata, kuulusteluaikaan voi sisältyä eristyssellissä oloa. Menetelmät ovat sellaisia, että lähes kaikki tunnustavat, olivat he syyllisiä tai eivät. Defence for Children International antaa mm. oikeusapua lapsille ja raportoi lasten oikeuksien loukkaamisista. He yrittävät huolehtia siitä, että laissa säädetyt oikeudet toteutuisivat ja lapsia kohdeltaisiin hyvin.

6.4.2018 6.5.2018

Anne Viljanen