Laura Malmivaara Helsinki Muu tai Suomen Lähetysseuran valitsema kohde

Kuivuudessa kasvaa toivo!

Ilmastonmuutoksen voimistama kuivuus vaikeuttaa ihmisten toimeentuloa jo entisestään köyhällä Kishapun alueella Tansaniassa. Kuivuudessa kasvaa toivo -keräyksellä tuetaan Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyötä alueella. Kyläläisiä koulutetaan kuivuutta kestävien lajikkeiden viljelyssä ja pienyrittäjyystaidoissa, kuten ompelussa ja batiikkikankaiden tekemisessä. Kylissä organisoidaan säästö- ja lainaryhmiä, jotka mahdollistavat naisille ja nuorille esimerkiksi kanojen tai ompelutarvikkeiden ostamisen. Metsäkadosta kärsivällä alueella puiden istuttaminen on tärkeä osa työtä. Puut lisäävät sateita, vähentävät eroosiota ja parantavat viljely­ mahdollisuuksia. Työtä kohdistetaan erityisesti nuoriin ja naisiin sekä vammaisiin ihmisiin, joiden koulutusta ja pääsyä terveyspalveluihin Lähetysseura tukee.

Tavoite: 500 €
14.12.2018 17.2.2019